Lægerne i Solbjerg

+45 86 92 74 33 Lægerne I Solbjerg, Solbjerg Hedevej 43, 8355 Solbjerg

Menu

Praktisk info

Telefonkonsultationen er udgået

Du kan ikke længere ringe mellem kl. 8:00 og 9:00 for at tale med lægerne. Du kan ringe om formiddagen inden kl. 12:00, hvor sekretæren vil give dig en tid samme dag, hvis du har et akut problem. Svar på prøver m.v. får du så vidt muligt på e-mail. I øvrigt opfordrer vi til, at du bruger mailsystemt så meget som muligt, både til medicin- og tidsbestilling og spørgsmål til lægerne. Hvis det ud fra et fagligt skøn vurderes, at du skal tale med lægen vil du blive ringet op samme dag. Tidsbestilling til konsultation foregår dagligt hos sekretærerne kl. 8:00-12:00 på tlf. 86 92 74 33 eller på hjemmesiden.

Læge Drop-In – Daglig fra kl 8.00- 9.30

 
For at øge tilgængeligheden til lægehuset tilbyder vi nu en “Drop-in”-funktion. På alle hverdage kan du møde op mellem 8.00 og 9.30 og blive set af en læge uden forudgående aftale. Man bliver set af lægen efter “først til mølle”-princippet, og det er ikke muligt at vælge, hvilken læge man ønsker at blive tilset af. “Læge drop-in” er kun til korte konsultationer og sygdomsforløb af mindre end en uges varighed. Du kan heller ikke bruge Læge Drop-in til til attester eller udredning af længerevarende sygdom. Der vil naturligvis kunne være ventetid – det kan ikke undgås. Vi håber, alle bliver tilfredse med denne ordning For at højne kvaliteten af konsultationerne og for at nedsætte ventetiden beder vi om, at man kun forelægger et problem pr. konsultation. Medbring altid sygesikringsbevis også børnenes.
 
E-konsultation.
 
Det er muligt at kontakte læger, sygeplejersker og sekretærer elektronisk. Det vil typisk dreje sig om svar på kortfattede spørgsmål samt svar på diverse prøver af ikke akut karakter, da der kan gå op til 3 dage før mails besvares. E-konsultationerne indgår i journalen.

 Hvis det drejer sig om et barn, skal man oprette barnet som bruger. OBS: Ved elektronisk tidsbestilling, brug venligst “fald ned pilen” når du vælger emne for konsultationen
 
Receptbestilling.
 
På hverdage dagligt mellem kl. 9:00-12:00 på tlf. 86 92 74 33 eller her på hjemmesiden. Medicinen bestilles elektronisk på apoteket og sendes derfra eventuelt til håndkøbsudsalg. Hvis man vil være sikker på at medicinen kommer ud samme dag, skal det helst bestilles inden kl. 11:00.
 
Vedr. akut sygdom.
 
Lægerne har på skift akut funktion hele dagen ud over morgentid “drop-in”. Det betyder, at man som patient kan ringe fra kl. 08.00 og visiteres til akut vurdering samme dag eller blot dukke op mellem 8-9.30. Man kan ikke forvente, at det bliver ens faste læge, der vurderer. 


Ved akut sygdom kan vi kontaktes på telefon 86 92 74 33.
 Telefonen er åben hver dag til kl. 12:00
. Ved AKUT BEHOV for lægehjælp mellem kl. 12:00 og kl. 16:00 kan vi kontaktes på akut telefonnummer via telefonsvarer. Akutnummeret er forbeholdt henvendelse vedrørende AKUT SYGDOM ELLER AKUT OPSTÅET SKADE. Fredag efter kl. 14:00 passes praksis på skift af følgende lægehuse (Malling Lægehus, Lægerne i Tranbjerg, Lægerne i Beder, Mårslet Lægehus).

 Ved akut sygdom efter kl. 16:00 samt weekend og søn- og helligdage kontaktes Lægevagten.

Lægevagten: Tlf. 70 11 31 31, Århus Sygehus, Nørrebrogade.
 
Tavshedspligt.
 
Alle der arbejder i klinikken er omfattet af tavshedspligt.
 
Nye retningslinier for beroligende medicin.
 
Sundhedsstyrelsen har skærpet reglerne for udskrivelse af beroligende/afhængighedsskabende medicin. Det medfører, at du fremover skal tale med lægen, når du bestiller den form for medicin.