Lægerne i Solbjerg

+45 86 92 74 33 Lægerne I Solbjerg, Solbjerg Hedevej 43, 8355 Solbjerg

Menu

Aktuelt

Velkommen til uddannelseslæge Katrine Bunk

Den 1. november 2019 byder vi uddannelseslæge Katrine Bunk velkommen i klinikken. Katrine er i den sidste del af sin uddannelse som praktiserende speciallæge. Vi håber i alle vil tage godt imod hende.

Vaccination mod kighoste til gravide

Sundhedsstyrelsen anbefaler gravide at blive vaccineret mod kighoste.

Formålet er at beskytte nyfødte børn i de første levemåneder, før barnet selv kan blive vaccineret. Baggrunder er, at Statens Serum Institut i september, 2019 konstaterede kighosteepidemi i Danmark.

Tilbuddet gælder gravide i 3. trimester og træder i kraft fra 1. november 2019 og fortsætter til og med udgangen af januar 2020, hvor den aktuelle kighosteepidemi forventes at være overstået.

Vaccinen gives som ét stik, er gratis og fås hos Lægerne i Solbjerg, ring til klinikken for tidsbestilling i vores telefontid alle hverdage mellem kl. 8-12.

 

 

HPV-vaccine til drenge

Gratis HPV-vaccination til drenge kan gives fra d.  1. september, 2019.  Tilbuddet om gratis HPV-vaccine til drenge, der er fyldt 12 år d. 1. juli 2019 eller derefter starter d. 1. september. Man kan allerede nu bestille tid til vaccinen hos vores jordemoder Malene efter d. 1. september.

Vi anbefaler HPV-vaccination fordi:

  • Det er en sikker og effektiv vaccine
  • Vaccinationen beskytter mod HPV, som kan give kræft og kønsvorter
  • Omkring 4 ud af 10 uge under 30 år er smittet med HPV lige nu
  • I Danmark er der hvert år omkring 580 kvinder og 230 mænd, der får kræft, som skyldes HPV. Mange af de tilfælde kan forebygges med HPV-vaccination
  • Hvert år behandles 12.000 for kønsvorter i Danmark
  • Sundhedsmyndigheder verden over anbefaler HPV-vaccination

Email-konsultationer

Der kan ikke længere skrives email-konsultationer via selvbetjening til Lene Skovmose og Karin Gubi. Alt kommunikation foregår fremover via sekretærerne (vælg sek i selvbetjening) som vil besvare indkomne mails. Vær opmærksom på at email-konsultationer er til simple problemstillinger eller spørgsmål og kan have en svartid på op til 3 hverdage.